Escriba usuario y password

Usuario
Password


QUÈ FER?
Cultura

Al llarg de tot l´any, les comarques de Girona es converteixen en un escenari cultural en el que l´oferta artística i teatral és molt àmplia i per si sola mereix una visita. Cal remarcar l´àmplia programació teatral i el Festival de músiques religioses i del món de Girona. També, podem destacar els festivals de música de Torroella de Montgrí, els Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Peralada, entre d´altres. Per altra banda, la província de Girona gaudeix d´un patrimoni museístic molt important.

Gastronomia

L´excel·lent gastronomia de la zona és un dels atractius de totes les poblacions de Girona. A qualsevol restaurant o bar es pot gaudir del plaer de la cuina tradicional, de mercat, d´autor, creativa, etc. A més, la província es troba situada a una zona de gran dinamisme culinari i la seva situació geogràfica permet disposar d´una àmplia varietat d´ingredients i productes de qualitat de mar y muntanya.

En aquests moments, la província de Girona acull fins a 13 restaurants guardonats amb estrelles Michelin:

Tres estrelles:
El Celler de Can Roca

Dues estrelles:
Les Cols
Miramar

Una estrella:
Ca l´Enric
Ca l´Arpa
L´Aliança
Els Tinars
La Cuina de Can Simon
La Llar
Mas Pau
Massana
Botic
Fonda Xesc

Tast de Vins

Per a degustar els secrets més íntims dels vins DO Empordà, la millor opció és fer una ruta per les bodegues de la província i conèixer el procés d´elaboració, fermentació i producció. Per altra banda, també es pot gaudir d´un tast de vins, combinant els seus aromes i sabors amb un bon producte de la terra com el formatge o el foie.

QUÈ VISITAR?
El Barri Vell

Girona, ciutat fundada pels romans, disposa d´un dels cascos antics més destacables del país: muralles medievals, monuments romànics i gòtics, espais barrocs i un dels barris jueus més ben conservats d´Europa. Dels espais emblemàtics cal remarcar la Catedral de Santa Maria, l´Església de Sant Feliu o els Banys Àrabs, així com les façanes pintades de les cases del riu Onyar o les torres del passeig de la Muralla.

L´herència jueva

El Call de Girona és el lloc on la comunitat jueva va viure durant 600 anys, des del 889 al 1492, i està format pel conjunt d´edificis i l´entramat de carrers estrets que condueixen fins la Catedral de Girona. És un dels barris jueus més ben conservats d´Europa occidental i manté l´encant d´aquells temps. Disposa del museu d´història dels jueus i de l´Institut d´Estudis Nahmànides. El poble de Besalú es troba prop de Girona i també compta amb un llegat jueu molt important.

El triangle de Dalí

El genial Salvador Dalí, nascut l´any 1904 a Figueres, és un dels màxims exponents del surrealisme dels últims anys. El seu llegat està format per més de 4.000 obres d´una gran varietat de tècniques, materials i suports: pintura, dibuix, escultura, gravat, instal·lacions, joies i fotografia, entre d´altres. Gran part de les seves obres estan exposades als següents espais: Teatre Museu Salvador Dalí (Figueres), Teatre Casa Museu Salvador Dalí Portlligat (Cadaqués) y Castell Gala Dalí (Púbol).

Ruta dels Pobles Medievals

Els pobles medievals com Pals, Peratallada i Monells encara conserven part dels seus recintes històrics emmurallats. Els carrerons estrets, les torres i els edificis tenen un valor monumental inqüestionable. Besalú, per la seva part, és remarcable pel seu llegat medieval amb la presència del seu esplèndid pont.

A 1 hora de Girona: Barcelona

A Barcelona sempre s’hi pot fer turisme: joies del Modernisme i de l´arquitectura contemporània, mercats per a regalar els sentits, tresors de l´antiga ciutat romana i medieval, parcs on relaxar-se…


© Publicaciones Técnicas 2013 | Aviso legal | Créditos